TÜBİTAK

Proje No                 : 114O749/ Devam ediyor

Proje Başlığı          : Farklı Yağ ve İz Mineral Kaynaklarının Etçi Damızlık Tavuklarda Verim ve Üreme  
                                 Parametreleri ile Civcivlerde Performans Üzerine Etkileri

Proje Yürütücüsü : Prof.Dr. Hasan Rüştü Kutlu

Proje Ekibi             : Prof.Dr. Ladine Çelik, Doç.Dr. Mikail Baylan, Doç.Dr. Ramazan Bilgin,
                                 Vet.Hek. Yusuf Uzun, Dr. Özcan Yücelt

Proje Bütçesi         : 189.800 TL

Dönem                   : 2014-2016


Proje No                   : 112O897/ Tamamlandı

Proje Başlığı            : Kabuklu Deniz Ürünleri İşleme Atıklarından Farklı Karakterizasyonlarda Üretilmiş Kitosanın,
                                  Yumurtacı Tavuk Rasyonlarında Kullanımının Verim, Kalite ve Fonksiyonellik Üzerine Etkisi


Proje Yürütücüsü  : 
Prof. Dr. Ladine Çelik

Proje Ekibi              : Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu, Yrd.Doç.Dr.Uğur Serbester, Dr.Aygül Küçükgülmez Yandım

Proje Bütçesi          : 169.521 TL

Dönem                     : 2012-2014


Proje No                 : 107O822/ Tamamlandı

Proje Başlığı          : Bazı Bitki Uçucu Yağlarının Enerji, Protein ve Lif Kaynağı Yemlerde In Vitro Gerçek Kuru 
                                Madde, Ham Protein ve Ndf Sindirilebilirliğine  ve Yüksek Verimli Süt Sığırlarında 
                                Süt Verimi ve Süt Kompozisyonlarına Etkileri

Proje Yürütücüsü  : Prof. Dr. Murat Görügülü

Proje Ekibi              : Prof. Dr. Murat Görügülü ve Arkadaşları

Proje Bütçesi          : 221.280 TL

Dönem                    : 2008-2011


 

Proje No                 : 107O822/ Tamamlandı

Proje Başlığı          : Bazı Bitki Uçucu Yağlarının Enerji, Protein ve Lif Kaynağı Yemlerde In Vitro Gerçek Kuru 
                                Madde, Ham Protein ve Ndf Sindirilebilirliğine  ve Yüksek Verimli Süt Sığırlarında 
                                Süt Verimi ve Süt Kompozisyonlarına Etkileri

Proje Yürütücüsü  : Prof. Dr. Murat Görügülü

Proje Ekibi              : Prof. Dr. Murat Görügülü ve Arkadaşları

Proje Bütçesi          : 221.280 TL

Dönem                    : 2008-2011


Proje No                 : 106O066/ Tamamlandı

Proje Başlığı          : Fonksiyonel Yumurta Eldesinde Likopen ve Çekirdek-Tohum(Üzüm,Keten,Kabak) Yağlarını 
                                Kullanım Olanakları; Yumurta Verimi, Kalitesi, Kolestrol İçeriği Yağ Asiti Profili
                                ve Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkisi

Proje Yürütücüsü  : Prof. Dr. Ladine Çelik

Proje Ekibi              : Prof. Dr. Ladine Çelik ve Arkadaşları

Proje Bütçesi          : 141.000 TL

Dönem                    : 2006-2008


Proje No                 : 104O439/ Tamamlandı

Proje Başlığı          : Doğal Büyüme Uyarıcı Yem Katkısı Olarak Değişik Bitkisel Ekstraktların ve Propolisin 
                                Etlik Piliçlerin Performansı, Karkas Kalitesi, Doku Alfa Tokoferol Düzeyi Sindirim 
                                Sistemi Gelişimi Bağırsak Mikroflorası

Proje Yürütücüsü : Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu

Proje Ekibi             : Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu ve Arkadaşları

Proje Bütçesi         : 66.720 TL

Dönem                   : 2005-2007










 

 

 


Proje No                   : 112O897

Proje Başlığı            : Kabuklu Deniz Ürünleri İşleme Atıklarından Farklı Karakterizasyonlarda Üretilmiş Kitosanın,
                                  Yumurtacı Tavuk Rasyonlarında Kullanımının Verim, Kalite ve Fonksiyonellik Üzerine Etkisi


Proje Yürütücüsü  : 
Prof. Dr. Ladine Çelik

Proje Ekibi              : Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu, Yrd.Doç.Dr.Uğur Serbester, Dr.Aygül Küçükgülmez Yandım

Proje Bütçesi          : 169.521 TL

Dönem                     : 2012-2014



Proje No                 : 107O822

Proje Başlığı          : Bazı Bitki Uçucu Yağlarının Enerji, Protein ve Lif Kaynağı Yemlerde In Vitro Gerçek Kuru 
                                Madde, Ham Protein ve Ndf Sindirilebilirliğine  ve Yüksek Verimli Süt Sığırlarında 
                                Süt Verimi ve Süt Kompozisyonlarına Etkileri

Proje Yürütücüsü  : Prof. Dr. Murat Görügülü

Proje Ekibi              : 

Proje Bütçesi          : 221.280 TL

Dönem                    : 2008-2011



 

Proje No                 : 107O449

Proje Başlığı           : Karma Yem Sanayinde Ağ Tabanlı Bir İzlenebilirlik Sistemi Tasarımı ve Uygulaması

Proje Yürütücüsü  : Prof. Dr. Zeynel Cebeci

Proje Ekibi              : 

Proje Bütçesi          : 107.110 TL

Dönem                    : 2007-2009

 

 


 


Proje No                 : 106O066

Proje Başlığı          : Fonksiyonel Yumurta Eldesinde Likopen ve Çekirdek-Tohum(Üzüm,Keten,Kabak) Yağlarını 
                                Kullanım Olanakları; Yumurta Verimi, Kalitesi, Kolestrol İçeriği Yağ Asiti Profili
                                ve Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkisi

Proje Yürütücüsü  : Prof. Dr. Ladine Çelik

Proje Ekibi              : 

Proje Bütçesi          : 141.000 TL

Dönem                    : 2006-2008



Proje No
                 : 104O439

Proje Başlığı          : Doğal Büyüme Uyarıcı Yem Katkısı Olarak Değişik Bitkisel Ekstraktların ve Propolisin 
                                Etlik Piliçlerin Performansı, Karkas Kalitesi, Doku Alfa Tokoferol Düzeyi Sindirim 
                                Sistemi Gelişimi Bağırsak Mikroflorası

Proje Yürütücüsü : Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu

Proje Ekibi             : 

Proje Bütçesi         : 66.720 TL

Dönem                   : 2005-2007


 

 

 

Proje No                   : 112O897

Proje Başlığı            : Kabuklu Deniz Ürünleri İşleme Atıklarından Farklı Karakterizasyonlarda Üretilmiş Kitosanın,
                                  Yumurtacı Tavuk Rasyonlarında Kullanımının Verim, Kalite ve Fonksiyonellik Üzerine Etkisi


Proje Yürütücüsü  : 
Prof. Dr. Ladine Çelik

Proje Ekibi              : Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu, Yrd.Doç.Dr.Uğur Serbester, Dr.Aygül Küçükgülmez Yandım

Proje Bütçesi          : 169.521 TL

Dönem                     : 2012-2014



Proje No                 : 107O822

Proje Başlığı          : Bazı Bitki Uçucu Yağlarının Enerji, Protein ve Lif Kaynağı Yemlerde In Vitro Gerçek Kuru 
                                Madde, Ham Protein ve Ndf Sindirilebilirliğine  ve Yüksek Verimli Süt Sığırlarında 
                                Süt Verimi ve Süt Kompozisyonlarına Etkileri

Proje Yürütücüsü  : Prof. Dr. Murat Görügülü

Proje Ekibi              : 

Proje Bütçesi          : 221.280 TL

Dönem                    : 2008-2011



 

Proje No                 : 107O449

Proje Başlığı           : Karma Yem Sanayinde Ağ Tabanlı Bir İzlenebilirlik Sistemi Tasarımı ve Uygulaması

Proje Yürütücüsü  : Prof. Dr. Zeynel Cebeci

Proje Ekibi              : 

Proje Bütçesi          : 107.110 TL

Dönem                    : 2007-2009

 

 


 


Proje No                 : 106O066

Proje Başlığı          : Fonksiyonel Yumurta Eldesinde Likopen ve Çekirdek-Tohum(Üzüm,Keten,Kabak) Yağlarını 
                                Kullanım Olanakları; Yumurta Verimi, Kalitesi, Kolestrol İçeriği Yağ Asiti Profili
                                ve Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkisi

Proje Yürütücüsü  : Prof. Dr. Ladine Çelik

Proje Ekibi              : 

Proje Bütçesi          : 141.000 TL

Dönem                    : 2006-2008



Proje No
                 : 104O439

Proje Başlığı          : Doğal Büyüme Uyarıcı Yem Katkısı Olarak Değişik Bitkisel Ekstraktların ve Propolisin 
                                Etlik Piliçlerin Performansı, Karkas Kalitesi, Doku Alfa Tokoferol Düzeyi Sindirim 
                                Sistemi Gelişimi Bağırsak Mikroflorası

Proje Yürütücüsü : Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu

Proje Ekibi             : 

Proje Bütçesi         : 66.720 TL

Dönem                   : 2005-2007